Autorităţile germane au întors din drum aproximativ 36.000 de persoane care încercau să treacă frontiera din Republica Cehă în landul Bavaria de când au intrat în vigoare restricţiile la mijlocul lunii februarie, a declarat vineri un purtător de cuvânt al poliţiei federale, citat de DPA.

Un total de aproximativ 600.000 de persoane au fost verificate. Aproximativ 35.000 nu au putut completa formularul online necesar pentru intrare şi 22.000 nu au prezentat un rezultat negativ al unui test pentru coronavirus.

Plecați definitiv din Germania? Procedurile pentru reziliere contract telefon, internet, chirie și alte informații importante

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei federale, călătorii aveau opţiunea de a completa formularele de intrare şi de a fi testaţi pentru virus la graniţă.

Cetăţenii germani nu au putut fi respinşi, dar au fost îndrumaţi către autorităţile competente pentru a se asigura că au intrat în carantină sau au fost supuşi unor măsuri similare, a spus el.

Ministerul de Interne de la Berlin a ordonat impunerea controalelor la frontieră de la mijlocul lunii februarie până la mijlocul lunii aprilie din cauza numărului mare de infecţii în Republica Cehă.

Germania a prelungit restricțiile de la frontiera cu Cehia și landul austriac Tirol

Purtătorul de cuvânt al poliţiei federale a notat că numărul cazurilor a rămas ridicat şi a spus că restricţiile vor rămâne în vigoare în viitor.

Cei care trec frontiera sunt obligaţi să se înregistreze online şi să arate un test de coronavirus negativ nu mai vechi de 48 de ore.

Frontiera este în mod normal deschisă, întrucât atât Germania cât şi Republica Cehă sunt membri ai spaţiului Schengen de liberă circulaţie.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!