Germania a prelungit carantina parțială până pe 10 ianuarie. Merkel: „Avem prea multe decese”

Cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri, 2 decembrie, că Germania își va prelungi carantina parțială cu încă trei săptămâni, țara încă luptându-se să recâștige controlul asupra răspândirii coronavirusului.

Barurile, sălile de sport și cinematografele vor rămâne închise până pe 10 ianuarie, iar guvernul se va reuni cu liderii regionali pe 4 ianuarie pentru a reevalua restricțiile, a declarat Merkel după discuții cu premierii celor 16 landuri germane.

Ratele de infectare ale Germaniei sunt încă mult prea mari și trebuie să scadă mai repede, a spus Merkel la Berlin. „Trebuie să deplângem un număr foarte mare de decese în fiecare zi, ceea ce arată volumul de responsabilitate pe care îl avem”, a adăugat cancelarul.

Germania a DECIS extinderea restricțiilor. Din 1 decembrie sunt permise numai întâlnirile între cinci persoane

Administrația Merkel a prelungit deja săptămâna trecută carantina parțială până pe 20 decembrie, menținând în același timp școlile și o mare parte a economiei deschise. Acest așa-numit „lockdown ușor” a înregistrat puține progrese în ceea ce privește încetinirea răspândirii virusului la niveluri pe care guvernul le-a stabilit ca fiind gestionabile.

Merkel a reiterat miercuri că incidența de șapte zile la 100.000 de cetățeni trebuie să scadă la aproximativ 50 – și să rămână acolo – înainte ca restricțiile să poată fi relaxate. Era la 134 miercuri, potrivit ultimului raport al institutului de sănătate publică RKI.

UE critică Marea Britanie pentru aprobarea prea rapidă a vaccinului împotriva Covid-19

Premierul landului Bavaria, Markus Söder, a declarat că restricțiile ar putea fi înăsprite și mai mult în ianuarie dacă numărul de cazuri noi nu scade suficient de repede. „Nu ar trebui să ne ferim să acționăm mult mai mult în consecință”, a spus politicianul conservator, care este văzut ca un candidat pentru a o succeda pe Merkel la funcția de cancelar.

Merkel a mai declarat că nu este clar dacă un vaccin pentru virus va fi disponibil înainte de Crăciun, dar a adăugat că Pfizer Inc., BioNTech SE și Moderna Inc. vor livra 7 milioane de doze în primul trimestru al anului 2021.

Joi, 3 decembrie, Germania a raportat 22.046 de noi infectări și 479 de decese cauzate de Covid-19 în 24 de ore.