GERMANIA a prelungit restricțiile anticoronavirus până pe 14 februarie și a impus reguli mai dure

Germania a prelungit până la 14 februarie măsurile anticoronavirus şi a impus reguli mai stricte privind purtarea măştii în magazine şi în transportul public, cancelarul Angela Merkel avertizând că ţara sa trebuie să „acţioneze acum” pentru a preveni creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

„Acum este momentul pentru a preveni ameninţarea reprezentată de mutaţiile acestui virus. Aşadar este vorba despre prevenţie”, a declarat Merkel la finalul unei reuniuni cu şefii executivelor celor 16 landuri germane.

Cazuri individuale ale infecţiei cu variante mai contagioase ale coronavirusului apărute în Africa de Sud și în Regatul Unit au fost semnalate în Germania, dar autorităţile medicale afirmă că deocamdată nu au o imagine completă a modului în care s-a răspândit în ţară.

GERMANIA: O austriacă susține că este scutită de divinitate de la purtarea măștii. Femeia riscă să fie amendată

Germania a închis şcolile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi centrele culturale, în cadrul unor restricții care au fost înăsprite treptat de la începutul lunii noiembrie.

În prezent, conform noilor decizii, oamenilor li se cere să poarte măşti medicale tip FFP2. De asemenea, angajatorii trebuie să le permită salariaţilor să lucreze de acasă acolo unde specificul activităţii face posibil acest lucru. Noile reguli sunt în vigoare până la 15 martie.

 Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic pentru care se impune carantina a fost actualizată

Angela Merkel a precizat că până la finalul verii ar trebui să fie posibil ca fiecare persoană din Germania să beneficieze de vaccin anti-COVID-19.

În Germania, peste 2,05 milioane de persoane au contractat noul coronavirus până în prezent, dintre care 47.622 au decedat, potrivit datelor Institutului Robert Koch, specializat în controlul bolilor. Marţi dimineaţă au fost raportate 11.369 de noi cazuri în 24 de ore.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!