Germania a prelungit restricțiile până pe 7 martie 2021 și își descurajează cetățenii să călătorească în China

Autoritățile germane au decis pe 10 februarie să extindă până pe 7 martie carantina impusă pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus, informează Agerpres care preia o știre DPA.

Această decizie a fost luată de Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri. Tot pe 10 februarie s-a hotărât că șefii  landurilo vor decide cu privire la redeschiderea ulterioară a şcolilor.

Pe de altă parte, începând cu 1 martie frizerii şi saloanele de coafură își pot reîncepe activitatea.

GERMANIA: 50% din populație nu este de acord cu relaxarea măsurilor sanitare

Totodată, Germania a înăsprit recomandările privind deplasările în China și și-a avertizat cetățenii că inclusiv persoanele vindecate de COVID-19 riscă să fie plasate acolo în izolare timp de mai multe săptămâni şi supuse unor teste medicale invazive.

Astfel, autoritățile vor să descurajeze cetățenii germani să călătorească în China unde, indiferent că au teste negative sau s-au vindecat de COVID-19, vor internați în spital mai multe săptămâni.

Ministerul german de Externe a mai atenționat că german „măsurile medicale din China sunt invazive şi presupun adesea scanere, precum şi analize de sânge zilnice”.

Toţi călătorii care sosesc în China trebuie să stea în carantină timp de 14 zile într-un loc fixat de guvern. Copiii mici sunt „în general” autorizaţi să stea în carantină alături de părinţii lor, dar cei de peste 14 ani ar putea fi plasaţi în izolare departe de familia lor.

Fată de 17 ani, găsită la frontieră ascunsă într-un microbuz. Voia să ajungă ilegal în Germania împreună cu iubitul ei

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!