GERMANIA: Amendă de 6.300 de euro pentru un român prins de 80 de ori fără permis de conducere valabil

Polițiștii germani au efectuat duminică, 13 septembrie, controale în zona Weil am Rhein, printre persoanele verificate aflându-se și un român în vârstă de 30 de ani.

După legitimarea tânărului, polițiștii au descoperit în baza de date că era căutat cu mandat de arestare după ce a fost sancționat de 80 de ori pentru conducere fără permis valabil în Germania.

O instanță locală l-a sancționat cu o amendă de 6.300 de euro sau, alternativ, șase luni de închisoare, deoarece de-a lungul mai multor luni a parcurs peste 40.000 de kilometri, lucrând ca livrator de pachete la o firmă de curierat, fără a deține un permis corespunzător.

Pentru că nu a putut plăti pe loc uriașa amendă, românul a fost arestat și închis într-un penitenciar în care își va petrece următoarele 180 de zile, informează un comunicat al Poliției.

Conform legislației germane, cetățenii români care s-au stabilit în Germania de cel puțin șase luni trebuie să solicite, la scadența permisului de conducere românesc, preschimbarea acestuia cu unul german.

GERMANIA, controale în aeroporturi: Un român a plătit 3.000 de euro ca să scape de închisoare

Româncă aflată în Germania, salvată de la închisoare de mama sa. I-a trimis bani de amendă din Anglia

Mii de euro munciți din greu în Germania, reținuți de polițiști după un control pe autostrada A4

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!