Germania anunță noi măsuri anti-Covid 19 pentru sezonul toamnă-iarnă

Guvernul german și-a prezentat miercuri, 3 august, planurile pentru noile măsuri anticoronavirus pentru sezonul toamnă-iarnă, deoarece se așteaptă la o creștere a numărului de infectări în timpul sezonului mai rece.

Purtarea măștilor în avioane și în timpul călătoriilor pe distanțe lungi cu trenul și autobuzul va fi obligatorie din octombrie până la începutul lunii aprilie în toată Germania. Purtarea obligatorie a măștii și prezentarea unui test negativ pentru coronavirus se vor aplica spitalelor, caselor de bătrâni și instituțiilor similare cu persoane vulnerabile.

Multe alte reguli vor fi implementate individual de către cele 16 landuri ale țării, în funcție de cât de mult se răspândește virusul în regiunile lor. Acestea ar putea include purtarea măștilor în transportul public local, în școli pentru elevii de la clasa a cincea în sus și la evenimente publice în interior.

Unele instituții comunitare, cum ar fi școlile, închisorile sau centrele pentru solicitanți de azil, pot implementa din nou teste regulate dacă numărul infectărilori crește, au declarat miniștrii germani ai Sănătății și Justiției într-o declarație comună.

„Germania ar trebui să fie mai bine pregătită pentru următoarea iarnă cu coronavirus decât în ​​anii precedenți”, a spus ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, adăugând că o campanie de vaccinare va începe în toamnă, cu vaccinuri noi.

Ministrul Justiției, Marco Buschmann, a adăugat că vor fi depuse eforturi speciale pentru a menține școlile deschise.

„Copiii au dreptul la educație școlară și la zile de școală cât mai lipsită de griji. Prin urmare, închiderea școlilor nu trebuie permisă”, a spus Buschmann, adăugând că landurile „vor putea impune purtarea măștii în școli doar dacă acest lucru este necesar pentru a putea continua să ofere predare în persoană”.

Măsuri drastice în Germania pentru reducerea consumului de energie cu 15%

Germania relaxează condițiile de angajare a străinilor pentru a face față deficitului de personal din aeroporturi

Germania: Salariul minim va crește în iulie și în octombrie

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!