GERMANIA anunță oficial prelungirea restricțiilor până pe 31 ianuarie. Merkel: „Măsurile pe care le-am decis sunt drastice”

Autoritățile din Germania prelungesc restricțiile anticoronavirus până la 31 ianuarie, cu reglementări mai dure, au convenit marţi seara, 5 decembrie, cancelarul german Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri, relatează dpa şi AFP.

Şcolile, precum şi majoritatea magazinelor nealimentare, barurile, restaurantele, instituţiile culturale, sportive şi de agrement vor rămâne închise până la această dată.

”De asemenea, le cerem tuturor cetăţenilor să limiteze contactele la minimum” pentru a combate pandemia, a declarat cancelarul, în cadrul unei conferinţe de presă, după o reuniune cu cei 16 premieri ai landurilor federale.

De acum, întrunirile private cu o altă persoană sunt permise numai în afara propriei locuinţe, comparativ cu cinci din alte gospodării, cum era prevăzut până acum.

Carantină 14 zile la sosirea din Germania, Austria, Italia și Marea Britanie. Zborurile dinspre și către Regatul Unit, reluate

Restricţiile de călătorie pe o rază de 15 kilometri de la domiciliu vor fi puse în aplicare în districtele în care incidenţa virală depăşeşte cele 200 de noi cazuri de infecţii la 100.000 de locuitori.

În prezent, aceasta vizează aproximativ 10 milioane de oameni, în special în estul ţării, Saxonia, Turingia, dar şi în Bavaria, afectate semnificativ de al doilea val al epidemiei.

„Ne aflăm astăzi în situaţii limită în unele spitale, ceea ce ne-a determinat încă o dată să adoptăm aceste decizii”, a explicat cancelarul Angela Merkel. Ea a justificat, de asemenea, aceste noi măsuri prin creşterea cazurilor de infectare cu noua tulpină a coronavirusului identificată în Marea Britanie, posibil mai contagioasă.

”Măsurile pe care le-am decis sunt drastice. (…) sunt mai dure”, a admis cancelarul german, vorbind despre o ”cursă contracronometru”.

”Ştim că, prin vaccinurile disponibile acum, există o perspectivă pentru normalizarea vieţii noastre de zi cu zi”, a spus de asemenea cancelarul german.

Germania a înregistrat marţi 1.787.410 cazuri oficiale declarate de COVID -19 de la începutul epidemiei, cu 11.897 de cazuri noi declarate oficial în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor, 944 fiind declarate numai marţi, a ajuns la un total de 35.518, potrivit institutului de sănătate publică Robert Koch.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!