Germania anunță suspendarea vaccinărilor cu serul produs de AstraZeneca

Germania anunță că a suspendat utilizarea vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania britanico-suedeză AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, „cu titlu preventiv”, după semnalarea unor efecte secundare.

Specialiştii de la Institutul medical Paul-Ehrlich, care consiliază guvernul de la Berlin, „consideră că alte examene sunt necesare”, după cazurile de cheaguri sangvine raportate la câteva persoane vaccinate în Europa, a precizat luni un purtător de cuvânt al ministrului german al Sănătăţii, în contextul în care mai multe ţări au adoptat deja aceeaşi măsură.

Autorităţile din Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda şi o regiune din Italia au stopat de asemenea, temporar, vaccinările cu AstraZeneca, care a fost asociat într-o manieră neconcludentă cu riscul de formare a unor cheaguri sangvine, potrivit DPA.

În același timp, premierul britanic Boris Johnson apără vaccinul AstraZeneca și insistă că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie este „una din cele mai exigente şi mai experimentate” din lume şi că aceşti experţi nu văd „absolut niciun motiv” de a întrerupe administrarea vreunuia dintre vaccinuri.

„Ei cred că sunt foarte eficiente în reducerea nu doar a spitalizărilor, ci şi a formelor grave de boală şi a mortalităţii”, le-a spus Johnson reporterilor, conform agenţiei Press Association (PA).

Lista actualizată a statelor pentru care se impune carantina! Austria, Italia, Marea Britanie și Spania, în continuare țări cu risc epidemiologic

Comisia Europeană avertizează Germania cu privire la haosul creat din cauza interdicțiilor de la frontieră

Fată de 17 ani, găsită la frontieră ascunsă într-un microbuz. Voia să ajungă ilegal în Germania împreună cu iubitul ei

Germania închide, cu mici excepţii, graniţele cu Cehia şi regiunea austriacă Tirol

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!