GERMANIA: Armata pune la dispoziție 15.000 de soldați. Restricțiile, prelungite până după Paște

Armata germană (Bundeswehr) a anunţat joi, 2 aprilie, că va pune la dispoziţie 15.000 soldaţi care pot fi desfăşuraţi în cadrul reacţiei Germaniei la pandemia COVID-19, în contextul în care numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în această ţară se apropie de 80.000, transmite dpa.

Soldaţii vor putea fi desfăşuraţi într-un interval cuprins între 12 şi 72 de ore de la momentul solicitării.

Totuşi, Bundeswehr-ul suferă de pe urma lipsei de echipamente de protecţie medicală, a avertizat ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer.

Institutul Robert Koch a informat joi că Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 6.000 de cazuri de contagiere cu coronavirus, ajungând la un total de 77.981 de cazuri și 931 de decese.

Potrivit datelor actualizate joi, la ora locală 11.00, landurile federale cele mai afectate continuă să fie Bavaria, Baden-Wurttemberg şi Renania de Nord-Westfalia.

Germania se clasează joi pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte numărul de infectări, după SUA , Italia, Spania şi China, potrivit Universităţii Johns Hopkins din SUA.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat miercuri, 1 aprilie, extinderea măsurilor de distanţare socială până după Paşte (12 aprilie) cu scopul de a frâna propagarea coronavirusului.

GERMANIA: „Tot mai mulți oameni vor necesita terapie intensivă şi asistenţă respiratorie, dar suntem pregătiți”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?