Skip to content

GERMANIA: Avertizare de condiții meteo extreme. Serviciile de salvare, în alertă maximă

avertizare meteo germania august 2022

Autoritățile din Germania au emis vineri, 19 august, o avertizare de condiții meteo extreme, fiind așteptate furtuni și ploi abundente în sud, și au pus serviciile aeriene de salvare în alertă maximă, după ce furtunile puternice au ucis cel puțin 12 persoane în alte părți ale Europei cu o zi mai devreme.

Două fete, în vârstă de 4 și 8 ani, au fost ucise când vânturile puternice au răsturnat copaci, joi seara, la un lac din Valea Lavant din sudul Austriei. Oficialii au declarat că 13 persoane au fost rănite, două dintre ele grav. Multe dintre victime erau turişti care vizitau regiunea turistică.

Președintele austriac Alexander Van Der Bellen a numit moartea copiilor „o tragedie enormă”. Primarul orașului Wolfsberg din apropiere, Hannes Primus, a spus că zona arată „ca un câmp de luptă”.

În Austria Inferioară, trei femei au fost ucise când fulgerul a lovit un copac în apropierea orașului Gaming, făcându-l să cadă.

Furtunile puternice au ucis, de asemenea, cel puțin șapte persoane în Franța și Italia, joi. Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a declarat vineri, în timpul unei vizite în Corsica, că cinci persoane au fost ucise pe insulă – corectând cifra de șase morți pe care a dat-o cu o zi mai devreme.

Serviciul meteorologic național DWD a avertizat că „ploile extrem de abundente și prelungite” de-a lungul marginii Alpilor ar putea aduce până la 140 de litri de apă pe metru pătrat într-o perioadă de 48 de ore, ceea ce ar putea provoca inundații.

Crucea Roșie Bavareză a declarat că ridică nivelul de alarmă pentru specialiștii săi în salvare aeriană, punând echipajele elicopterelor în alertă sporită.

Cum să ne protejăm de fenomenele meteo periculoase

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!