GERMANIA: Bavaria restricționează circulația persoanelor. Se va putea ieși din casă numai cu motiv întemeiat

Autoritățile din Bavaria, landul care a înregistrat până acum numărul cel mai mare de decese cauzate de coronavirus din ţară, au anunţat impunerea unei carantine mai dure de miercuri 9 decembrie până pe 5 ianuarie.

Locuitorii din Bavaria îşi vor putea părăsi casele doar cu un motiv întemeiat, a declarat premierul acestui land, Markus Söder, într-o conferinţă de presă, adăugând că regulile vor fi relaxate pentru Crăciun, dar nu şi de Revelion.

Bavaria se numără printre landurile germane cu cel mai mare număr de noi infectări, 175 la 100.000 de locuitori pe parcursul a şapte zile. Landul estic Saxonia se află în fruntea listei cu 301, urmat de Berlin cu 182.

Austria relaxează restricțiile începând din 7 decembrie și anunță amenzi de până la 1.450 € pentru nerespectarea regulilor

În timp ce Germania a ținut pandemia sub control în martie şi aprilie, acum se confruntă cu un al doilea val mult mai grav şi a luat măsuri la începutul lunii noiembrie, închizând restaurantele şi barurile şi limitând întrunirile publice.

Deși infectările zilnice nu mai cresc la fel de brusc ca până acum, numărul cazurilor a stagnat la un nivel ridicat, iar Germania a raportat cel mai mare număr de morţi de coronavirus într-o singură zi miercuri, 2 decembrie.

Cancelarul Angel Merkel şi liderii landurilor au convenit miercuri să extindă măsurile restrictive naţionale, care includ limitarea adunărilor private la cinci persoane din două familii, până pe 10 ianuarie, informează dpa și Reuters.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!