Skip to content

GERMANIA: Carantină pentru toți cetățenii care vin din România. Lista țărilor cu risc, actualizată

Autoritățile din Germania au adăugat toată România pe lista sa roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, ceea ce înseamnă că orice persoană din România va sta în carantină după ce intră în Germania.

Lista a fost actualizată și a intrat în vigoare miercuri seară, 7 octombrie, de Institutul de Sănătate Publică.

Până acum, pe ea apăreau doar Capitala și mai multe județe din România.

Olanda, Bulgaria, Croaţia, Lituania, Slovacia, Slovenia şi Ungaria au fost declarate și ele zone cu risc ridicat.

Specialiștii din Germania au stabilit că măsura carantinei este impusă celor care vin din zone în care numărul infecţiilor cu noul coronavirus depăşeşte 50 la 100.000 de locuitori, timp de şapte zile.

Privind obligativitatea autoizolării pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc”, oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire, Ministerul Afacerilor Externe din România – MAE precizează că această măsură a fost decisă la nivel federal, urmând ca implementarea efectivă să fie realizată la nivel local, în baza unor decizii adoptate la nivel de land.

MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze în perioada următoare în Republica Federală Germania să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment adoptate la nivelul landului de destinaţie.

Condiţiile de călătorie valabile în fiecare land de destinaţie, respectiv regulile generale de conduită, restricţiile şi măsurile de relaxare pot fi accesate pe pagina cancelariei federale la ACEST LINK.

LISTA INTEGRALĂ  ȚĂRILOR CU RISC RIDICAT O PUTEȚI CONSULTA AICI!

Doi pedofili germani au fugit din România în urma deciziei unui judecător. Poliția i-a dat în urmărire