GERMANIA: Circa 1.000 de proteste împotriva măsurilor de răspândire a coronavirusului, înregistrate la BERLIN

Aproximativ 1.000 de demonstraţii au fost înregistrate pe website-ul poliţiei din Berlin după ce autorităţile locale au interzis manifestaţiile pe scară largă împotriva restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat joi, 27 august,  un purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit dpa.

Oficialităţile locale se aşteaptă ca numărul persoanelor ce înregistrează proteste să crească întrucât subiectul este dezbătut intens în mediul online.

Orice persoană care intenţionează să protesteze poate cu uşurinţă să înregistreze o demonstraţie prin completarea unui formular pe website-ul poliţiei berlineze.

Unii internauţi au afirmat că protestele ar trebui să continue în pofida interdicţiei decise de autorităţi, în timp ce alţii susţin chiar că ar trebui să se recurgă la violenţe.

Poliţia din Berlin se pregăteşte pentru weekend închizând părţi ale zonei centrale a oraşului, în apropierea Porţii Brandenburg.

Anterior, ministrul de Interne al oraşului-stat Berlin, Andreas Geisel, a anunţat că câteva mii de ofiţeri de poliţie vor fi desfăşuraţi pentru a supraveghea respectarea interdicţiei şi a se asigura că regulile sunt respectate.

În acelaşi timp, organizatorii manifestaţiei de amploare care a fost anulată, iniţiativa Querdenken 711, cu baza în Stuttgart, a contestat interdicţia la un tribunal din Berlin. O decizie a instanţei în acest dosar este aşteptată vineri.

Iniţial organizatorii au planificat pentru sâmbătă un miting cu aproape 22.000 de participanţi, dar poliţia a decis miercuri să interzică această manifestaţie şi alte proteste de teamă că oamenii nu vor reuşi să respecte măsurile de distanţare fizică impuse în contextul COVID-19.

Geisel a menţionat că participanţii la un eveniment similar desfăşurat pe 1 august au ”încălcat în mod conştient regulile sanitare”, el calificând acest comportament drept ”inacceptabil”.

GERMANIA: Merkel, în favoarea unei amenzi minime de 50 de euro pentru nepurtarea măștii

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA