Skip to content

Germania confirmă al șaselea caz de coronavirus la un copil

Autoritățile germane au confirmat vineri, 31 ianuarie, al şaselea caz de coronavirus. Pacientul este copilul unui angajat de la o companie din Bavaria unde cinci lucrători au fost testaţi pozitiv, conform Reuters.

Copilul şi ceilalţi cinci pacienţi, care au contractat virusul detectat pentru prima dată în China luna trecută şi răspândit ulterior pe glob, sunt în stare stabilă, informează medicii de la spitalul în care sunt trataţi.

Compania farmaceutică germană CureVac AG şi Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii – CEPI colaborează pentru dezvoltarea unui vaccin pentru acest virus, care a ucis peste 200 de persoane, anunță guvernul german.

„Dacă vrem să controlăm această boală, este bine să avem un vaccin într-un timp relativ scurt şi ne asumăm că acest lucru se va întâmpla peste câteva luni”, a declarat ministrul Cercetării, Anja Karliczek.

Potrivit Reuters, Germania a trimis vineri un avion militar în China pentru a evacua peste 100 de persoane – cetăţeni germani şi membrii familiilor acestora; niciunul dintre aceştia nu este infectat cu coronavirus sau nu este suspectat că l-ar fi contractat.

Avionul urmează să revină în Germania sâmbătă, 1 februarie, iar persoanele evacuate vor fi ţinute în carantină timp de două săptămâni, conform ministrului german de Externe, Heiko Maas.

Toţi cei cinci adulţi testaţi pozitiv în Germania lucrează pentru un furnizor de piese auto Webasto şi au contractat coronavirusul după ce un coleg din China a vizitat firma. Fabrica a fost închisă temporar, iar angajaţii au fost sfătuiţi să lucreze de acasă.

Medicul Martin Hoch, şeful grupului de lucru bavarez contra bolilor infecţioase, a declarat că riscul pentru publicul larg este redus având în vedere că toţi pacienţii prezentau simptome uşoare, notează Reuters.

Coronavirus: Spălați-vă pe mâini cel puțin 20 de secunde, strănutați în șervețele de unică folosință și evitați contactul cu persoane infectate

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase: În caz de gripă, stați acasă! De ce medicii nu prescriu Tamiflu?

Marea Britanie confirmă primele două cazuri de infecție cu coronavirus

Român din Italia, suspectat de infectare cu coronavirus. Bărbatul lucrează la hotelul unde au fost confirmate două cazuri

Germania introduce noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului