GERMANIA, controale în aeroporturi: Un român a plătit 3.000 de euro ca să scape de închisoare

Polițiștii germani efectuează tot mai multe controale în aeroporturi, acțiunile lor vizând în special contracararea intrărilor ilegale de persoane, traficul de stupefiante și identificarea persoanelor căutate cu mandate de arestare.

Astfel, în ultima săptămână în plasa agenților au căzut și doi români, unul care a sosit pe aeroportul din Frankfurt de la Timișoara, iar al doilea pe Aeroportul Köln/Bonn, venind din Dublin (Irlanda).

În primul caz, agenții au descoperit că românul (32 de ani) verificat era căutat cu mandat de arestare emis de Tribunalul din Essen. Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru tâlhărie gravă, infracțiune comisă în mai 2012.

Din totalul pedepsei, românul mai are de ispășit încă doi ani și patru luni de închisoare, perioadă pe care o va petrece în Penitenciarul din Dortmund. Pentru el nu era posibilă plata unei amenzi ca alternativă la închisoare, având în vedere gravitatea infracțiunii comise.

Cel de-al doilea român, în vârstă de 34 de ani, a fost verificat de polițiști pe Aeroportul Köln/Bonn. Aceştia au constatat că românul era căutat cu mandat de arestare emis de autoritățile din Bad Kreuznach.

Bărbatul fusese condamnat la plata unei amenzi de 3.000 de euro pentru că a fost prins la volan fără permis de conducere.

Românul a plătit întreaga sumă, plus cheltuielile judiciare, evitând astfel să-și petreacă următoarele 60 de zile după gratii, informează un comunicat al Poliției din Aeroportul Köln/Bonn.

Româncă aflată în Germania, salvată de la închisoare de mama sa. I-a trimis bani de amendă din Anglia

GERMANIA: O româncă condamnată pentru furt s-a dus singură la poliție să-și plătească amenda care o scutea de închisoare

GERMANIA: Șofer român de TIR, amendat cu 21.000 de euro

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!