GERMANIA: Deciziile guvernului federal și ale landurilor în privința măștilor de protecție

Guvernele din statele europene au păreri diferite în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție în public.

În Germania, guvernul federal recomanda săptămâna trecută aceste măsuri de protecție, dar se pare că măștile vor deveni obligatorii în toată țara. Există însă fricțiuni între Berlin și landuri.

Mai multe landuri au deja în vigoare diferite măsuri. Primul land care a introdus obligativitatea purtării măștilor a fost Saxonia.

Autoritățile din Bavaria, au anunțat că purtarea măștilor va fi obligatorie începând din 27 aprilie în magazine și în mijloacele de transport public. Măsurile de distanțare socială vor fi păstrate cel puțin până pe 3 mai.

În landul Mecklenburg – Pomerania de Vest obligativitatea purtării măștilor se aplică numai în transportul în comun.

Autoritățile din Berlin și din landurile Baden-Württemberg, Hamburg, Thuringia și Schleswig-Holstein au adoptat și ele măsuri similare. În trenuri, autobuze și tramvaie măștile vor fi obligatorii din 27 aprilie.

În Baden-Württemberg și Saxonia-Anhalt, măsura va fi obligatorie și pentru magazine.

Până zilele trecute, autoritățile din landul Hessa nu stabiliseră o dată exactă pentru implementarea acestei măsuri.

La data de 21 aprilie, 10 dintre cele 16 landuri adoptaseră obligativitatea purtării măștilor de protecție ceea ce înseamnă că măsura se aplică deja unui număr de 49 milioane de germani.

Landul cu cea mai densă pouplație, Renania de Nord – Westfalia nu a adoptat încă această măsură. La fel a procedat și autoritățile din orașul Bremen și localitățile limitrofe, scrie The Local.

Autoritățile germane au anunțat că producția internă de măști va ajunge la 50 de milioane pe săptămână până în luna august: 40 de milioane de măști chirugicale și zece milioane de măști FFP2.

Merkel cere să înceteze discuţiile privind o posibilă ridicare totală a restricţiilor în Germania

GERMANIA: Românii din două blocuri aflate în carantină, păziți de Poliție

Wizz Air: Rutele spre Germania și Franța, suspendate până pe 3 mai. Spre Marea Britanie, Olanda și Elveția, până pe 30 aprilie

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?