Skip to content

GERMANIA: Dosare penale în lanț după ce un șofer de TIR al unei firme din România a fost prins cu nereguli

Un șofer de TIR care lucrează pentru o firmă românească de transport rutier de mărfuri a fost oprit duminică, 5 iulie, de polițiștii germani pe autostrada 61 lângă Worms. Era ora 14.00.

Polițiștii au vrut să verifice dacă șoferul în vârstă de 42 de ani a respectat perioadele de pauză. Acesta a scos din tahograf cardul care aparținea de fapt unui alt șofer.

Scuza a fost că și-a pierdut cardul tahograf și de aceea l-a folosit pe cel al colegului său. Din nefericire pentru șofer, specialiștii de la Direcția de Transport din Wörrstadt au determinat rapid faptul că șoferul folosise propriul card chiar înainte de a fi oprit.

Din analiză a mai rezultat faptul că acesta nu făcuse pauzele prevăzute de lege, astfel că polițiștii îl anchetează acum pentru mai multe infracțiuni.

Firma românească de transport a trimis un alt șofer să preia TIR-ul. Acesta era un turc care s-a prezentat la fața locului. Polițiștii au constatat că avea viza expirată și îi lipsea și permisul de muncă.

Șoferul turc a încercat să le explice polițiștilor germani că autoritățile române au închis țara din cauza coronavirusului și de aceea nu avea permis de muncă. Și el s-a ales cu dosar penal, la fel ca firma românească de transport.

Nu a scăpat de urmărirea penală nici șoferul care a fost atât de amabil încât să-i împrumute cardul tahograf colegului său oprit inițial pe autostradă, conform unui comunicat de presă al Poliției germane.

DANEMARCA: Amendă record pentru un șofer român prins de două ori în două zile cu tahograful manipulat

GERMANIA: Șofer român, amendat pentru conducere fără card în tahograf. Încărcătura depășea cu mult limita admisă

Un român este anchetat penal în Germania pentru că a folosit două carduri de șofer în tahograf