Skip to content

GERMANIA: După ploile și inundații de ieri, mai multe furtuni vor lovi Renania de Nord-Westfalia

Zeci de clădiri au fost inundate marți, 10 aprilie, în urma ploilor căzute. Astăzi, miercuri, se așteaptă ca alte furtuni să lovească landul.

Serviciul german de meteorologie DWD a emis avertizare pentru astăzi, miercuri, 11 aprilie, în special pentru zona muntoasă Bergisches Land și area din jurul orașului Siegen.

Aceste două arii vor fi cele mai afectate, arată thelocal.de citând DWD. Pompierii din Düsseldorf au fost chemați de zece ori la datorie din cauza ploilor abundente, iar în In Wuppertal au fost chemați de peste 50 de ori.

Conform DWD, Renania de Nord – Westfalia, dar și partea de nord a Rhineland – Palatinate, Hesse și Thuringia ar putea fi afectate de furtuni serioase.

Vântul va ajunge și la 50 km/oră. Spre seară, acesta se va liniști, iar joi sunt așteptate ploi și din nou furtuni mai ales în Renania de Nord – Westfalia.

Pentru vineri, meteorologii prevăd că diferite regiuni din nordul și centrul Germaniei vor avea parte de ploi puternice, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, iar ploile vor dispărea până sâmbătă.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!