Skip to content

Germania elimină restricțiile de intrare impuse călătorilor din Marea Britanie și Portugalia

Germania elimină restricțiile stricte de intrare impuse călătorilor din Marea Britanie, Portugalia și alte state care au fost incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat din cauza răspândirii variantei delta, mutație mult mai contagioasă a SARS-CoV-2.

Centrul național de combatere a bolilor din Germania, Institutul Robert Koch, a declarat luni că Marea Britanie, Portugalia, Rusia, India și Nepal vor fi eliminate de pe lista „zonelor cu variante de virus” începând de miercuri, 7 iulie. Acestea vor fi mutate în categoria „zone cu incidență ridicată”.

Persoanele care sosesc din „zone cu incidență ridicată” pot evita carantina dacă pot dovedi că sunt complet vaccinate sau că s-au vindecat de COVID-19. Celelalte pot reduce carantina obligatorie de 10 zile dacă după cinci zile se testează și au rezultat negativ. Transportul nu mai este restricționat.

Companiile aeriene și cele de transport rutier de persoane se limitează în mare măsură la transportul cetățenilor și rezidenților germani din „zonele cu variante ale virusului”, iar cei care sosesc în Germania trebuie să petreacă 14 zile în carantină.

Autoritățile germane au declarat că listele vor fi revizuite pe măsură ce crește proporția infecțiilor cauzate de varianta delta în Germania. Deși numărul total al cazurilor este foarte mic, se crede că mai mult de jumătate din cazurile noi sunt cauzate de noua mutație.

Unsprezece țări vor rămâne deocamdată pe lista „zonelor cu variante de virus” a Germaniei: Botswana, Brazilia, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Zambia, Zimbabwe, Africa de Sud și Uruguay.

GERMANIA: Români cu amenzi în valoare totală de peste 10.000 de euro, depistați în timpul unor controale ale poliției

Persoanele defavorizate, dezavantajate și la vaccinare. Dar nu și în România, Austria și Germania

Legăturile politice ale patronului firmei care a importat cel puțin 1.000 de tone de deșeuri din Germania