GERMANIA: Firma H&M, amendată cu 35,3 milioane € pentru spionarea angajaților

Autoritățile germane au anunțat pe 1 octombrie 2020 că au amendat compania suedeză de îmbrăcăminte H&M cu 35,3 milioane de euro. Sancțiunea a venit după s-a descoperit că H&M și-a spionat o parte a angajaților din Germania, conform Hotnews care citează Associated Press.

Potrivit surselor citate, H&M a colectat informații personale despre angajații de la un centru de servicii pentru clienți din centrul orașului Nürnberg.

Tipul de date colectate a variat de la „detalii inofensive la probleme de familie și convingeri religioase”, potrivit comisarului pentru protecția datelor din Hamburg, Johannes Caspar.

„Combinația de colectare a detaliilor privind viețile personale și înregistrarea activităților lor a dus la o încălcare deosebit de intensă a drepturilor civile ale angajaților”, a explicat oficialul german.

Informațiile au fost înregistrate într-o rețea la care au avut acces până la 50 de manageri și „au fost folosite, printre alte lucruri, pentru a obține un profil detaliat al angajaților de a lua măsuri și decizii privind locul lor de muncă”.

Acțiunile managerilor H&M au fost descoperite după ce datele au devenit temporar vizibile tuturor angajaților din rețeaua companiei, informația fiind scursă în presă.

H&M a declarat într-un comunicat că practicile din Nürnberg nu corespund practicilor de conduită ale companiei dar că își asumă întreaga responsabilitate și că și-a cerut scuze angajaților afectați.

Cinci TONE de haine, cosmetice și mâncare, furate de români și sud-americani, confiscate în Spania într-un târg de vechituri

Cosmetice și haine în valoare de 500.000 de euro, furate de trei români în Franța

Haine și încălțăminte contrafăcute, depistate în port la Constanța

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!