GERMANIA: Firmele nu au dreptul să obțină informații privind vaccinarea angajaților

Companiile germane nu vor dobândi dreptul de a cere informaţii cu privire la situaţia vaccinării împotriva COVID-19 a angajaţilor lor, potrivit Reuters citată de Agerpres.

Declarația a fost făcută de ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, care a precizat că este posibil să fie introduse unele excepții în ceea ce privește locurile de muncă cu grad mare de risc.

Multe state au introdus vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din anumite sectoare, cum ar fi cel medical sau din sectorul public. Unele companii, în special din SUA, au început să ceară angajaţilor să se vaccineze împotriva COVID-19.

Legislaţia germană este strictă în ceea ce privește protejarea vieţii private și nu permite companiilor  să ceară și să obțină informaţii cu privire la sănătatea angajaţilor. În contextul pandemiei, firmele germane fac presiuni pentru a obține acest drept. Managerii vor să știe care sutn angajații vaccinați.

Guvernul federal încearcă să convingă cât mai mulţi oameni să se vaccineze și a decis ca firmele să ofere angajaţilor timp liber pentru a se vaccina. În plus, a informat că firmele trebuie să ţină cont de situaţia vaccinării salariaţilor atunci când iau decizii cu privire la măsurile de protecţie.

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a declarat miercuri pentru postul de televiziune ARD că înţelege faptul că mulţi lucrători sunt interesaţi să ştie care este situaţia vaccinării colegilor lor însă, din cauza legislaţiei germane, angajatorii nu pot cere acest gen de informaţii.

„Datele medicale ale angajaţilor sunt un subiect extrem de sensibil”, a explicat ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht.

Ea a adăugat însă că ar putea fi posibil ca angajatorii să obţină dreptul de a avea acces la aceste informaţii în cazul locurilor de muncă cu grad mare de risc. Hubertus Heil a precizat că este nevoie de soluţii pragmatice, de exemplu în spitale sau închisori.

Excepţii de la legislaţia privind protejarea vieţii private au fost deja făcute pentru a permite redeschiderea restaurantelor, în cazul cărora angajaţii şi clienţii sunt obligaţi să demonstreze că sunt vaccinaţi, vindecaţi sau au un test negativ, mai scrie sursa citată.

Mai multe mii de persoane au protestat la sfârșitul săptămânii trecute la Berlin împotriva vaccinării şi restricţiilor introduse.

Merkel: Germania nu intenţionează să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!