GERMANIA: Focar de infecție cu Sars-CoV-2 la o fabrică de înghețată. 1.000 de persoane, în carantină

Aproximativ 1.000 de persoane au fost plasate în carantină după descoperirea unui focar de infectare cu noul coronavirus la o fabrică de îngheţată din oraşul german Osnabruck, Saxonia Inferioară, informează Agerpres care preia o știre DPA.

Persoanele trimise în izolare sunt angajaţi ai fabricii Froneri şi rude ale lor, a precizat un purtător de cuvânt al Primăriei din Osnabruck, conform sursei citate. Printre produsele Froneri se regăsesc: Oreo, Milka sau Toblerone.

Marți, 16 februarie, au fost efectuate primele teste. Cei care au avut rezultat negativ, 462 de oameni, vor fi din nou testați, a mai precizat oficialul german.

Până în prezent, 210 de  angajați dintre cei 850 au fost testaţi pozitiv, trei dintre ei fiind infectaţi cu o tulpină din Marea Britanie, precizează televziunea germană NDR. Producţia fabricii de îngheţată a fost suspendată cel puţin până în data de 26 februarie.

Autoritățile încearcă acum să afle cum s-a răspândit virusul în acea fabrică. Primele cazuri de infectare au fost descoperite în fabrică săptămâna trecută. Firma Froneri a înființat imediat un centru de testare.

GERMANIA: Noi condiții de acces pentru persoanele din zonele de risc, inclusiv România

Noile date de la Institutul Robert Koch (RKI), proporția variantei de coronavirus britanic (B.1.1.7) în probele de test pozitive examinate în Germania a crescut de la puțin sub șase procente la peste 22% în două săptămâni.

RKI și laboratoarele au analizat peste 23.000 de teste PCR pozitive și au secvențiat probele în ultimele săptămâni, în încercarea de a afla cum se răspândesc variantele Covid, scrie publicația The Local.

În timpul unei conferințe de presă, miercuri, la Berlin, Spahn a avertizat că B.1.1.7, care este mai contagioasă decât tulpinile anterioare ale virusului, va deveni varianta dominantă în Germania.

Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, a precizat miercuri, 17 februarie, că numărul cazurilor cu varianta britanică a virusului „se dublează în fiecare săptămână”.

Creșterea vine în ciuda faptului că Germania și-a închis parțial granițele, în încercarea de a stopa răspândirea noilor variante. Autoritățile au închis parțial, în ciuda criticilor UE, frontiera cu Cehia și regiunea austriacă Tirol.

Pe de altă parte, varianta sud-africană este detectată mult mai rar în eșantioane pozitive, cu o pondere de aproximativ 1,5%.

Ministrul Sănătății a mai declarat că este „încurajator” faptul că cifrele infecțiilor scad în Germania, în ciuda răspândirii variantei. Acest lucru arată că restricțiile Covid-19 funcționează, a subliniat Spahn.

Pe 17 februarie, Germania a înregistrat 7.556 de cazuri noi în 24 de ore și 560 de decese. Numărul de cazuri la 100.000 de rezidenți în șapte zile a fost de 57.

Germania închide, cu mici excepţii, graniţele cu Cehia şi regiunea austriacă Tirol

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!