Guvernul german intenționează să controleze numărul mare de infectări cu Sars-Cov-2 prin noi măsuri care vor intra în vigoare începând cu 2 noiembrie și vor fi aplicate până la sfârșitul lunii noiembrie.

Aceste măsuri vor putea fi ajustate în funcție de cum evoluează situația. După două săptămâni, cancelarul și liderii landurilor ar trebui să evalueze obiectivele atinse și să facă toate ajustările necesare.

La nivel național, facilitățile de agrement și restaurantele vor fi închise, evenimentele de divertisment vor fi interzise și contactele publice și sărbătorile în piețe și petrecerile în apartamente vor fi restricționate, scrie publicația Express.

Conform Bild, numai persoanele din maximum două locuințe vor avea voie să se întâlnească în exterior. De asemenea, s-a decis închiderea teatrelor, operelor și sălilor de concert de luni până la sfârșitul lunii noiembrie.

Acest lucru se aplică și târgurilor, cinematografelor, parcurilor de distracții, sălilor de jocuri, cazinourilor și caselor de pariuri. Bordelurile și alte locuri similare vor fi, de asemenea, închise.

„Familiile și prietenii ar trebui să se poată întâlni de Crăciun chiar și în condițiile impuse de coronavirus. La fel ca în primăvară, este necesar un efort comun pentru a realiza acest lucru”, se mai arată în document, potrivit sursei citate.

Se interzice ca grupuri de oameni să sărbătorescă în locuri publice, în apartamente și în facilități private, având în vedere situația gravă. Școlile și grădinițele vor rămâne deschise, dar landurile ar trebui să introducă măsuri de protecție suplimentare.

Magazinele ar trebui să rămână deschise, dar cu respectarea condițiilor de igienă, controlul accesului și evitarea cozilor. Nu trebuie să existe mai mult de un client la 25 de metri pătrați.

Sporturile de amatori vor fi interzise, piscinele și sălile de fitness își vor pune lacătul și ele. Barurile, cluburile, discotecile și unități similare urmează să fie închise. Ofertele de cazare turistică din Germania ar trebui interzise, iar cetățenilor li se cere să se abțină  de la excursii private și vizite la rude.

Saloanele de înfrumusețare, de masaj și de tatuaj ar trebui să se închidă, dar rămân deschise cele necesare din punct de vedere medical, cum ar fi cele unde se face fizioterapie. Frizeriile rămân deschise, spre deosebire de primăvară, cu respectarea cerințelor de igienă existente.

Industria și firmele mijlocii ar trebui să își desfășoare activitarea în siguranță, conform proiectului. Angajatorii trebuie să-și protejeze angajații de infecții. Munca la domiciliu este recomandată acolo unde este posibil.

Pentru a asigura respectarea măsurilor, controalele trebuie intensificate la nivel general.

Aceste măsuri au fost comentate de Christian Lindner, liderul partidului FDP, ca fiind neconstituționale. Din punctul lui de vedere, cancelarul dorește „să închidă complet afacerea restaurantelor, printre altele. Cred că acest lucru nu este necesar și, prin urmare, este și neconstituțional”.

Liderul SPD, Norbert Walter-Borjans, a declarat pentru DPA că trebuie oprită răspândirea virusului și trebuie luate toate măsurile necesare.

Președintele Asociației Federale a Întreprinderilor Mijlocii, Mario Ohoven, a declarat pentru aceeași sursă că marea majoritate a companiilor mijlocii nu poate face față unui alt blocaj și că pentru zeci de mii de companii ar fi o lovitură decisivă.

Comisarul pentru IMM-uri al guvernului federal, Thomas Bareiß, a explicat că, deși siguranța și sănătatea vor avea prioritate maximă în următoarele câteva săptămâni, trebuie să fie luate în considerare și efectele asupra firmelor.

GERMANIA: Indicații pentru românii cu COVID-19 plasați în izolare la domiciliu. Broșură în limba română

GERMANIA a depășit pragul de 10.000 de morți cauzate de coronavirus

MERKEL: „Stați acasă! Germania se află într-o fază foarte gravă a pandemiei”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!