Germania intenționează să interzică portul cuțitelor în spații publice

Landurile germane încearcă să obţină interzicerea în ţară a portului cuţitului în spaţiile publice, în condiţiile în care numărul atacurilor cu cuţitul este încă mare în Germania, potrivit media locale, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Bundesrat-ul, camera superioară a parlamentului federal german, are în vedere adoptarea unui proiect de lege corespunzător, scrie cotidianul german Saarbruecker Zeitung.

Legea urmăreşte de a se interzice persoanelor să poate cuţite în magazine, staţii de tren sau evenimente ample, precizează publicaţia.

Numărul atacurilor cu cuţitul este încă mare în Germania, potrivit proiectului de lege supus spre dezbatere de către landurile nordice Bremen şi Saxonia Inferioară.

GERMANIA: Ce trebuie făcut în cazul unei tamponări sau al unui accident. Ce alte reguli rutiere există

În afară de a interzice portul cuţitului în locuri unde se pot afla numeroase persoane, proiectul de lege va declara de asemenea ilegale în toate spaţiile publice obiectele cu lame mai mari de şase centimetri. În prezent, sunt interzise în public obiectele cu lame de peste 12 centimetri.

Legea va interzice de asemenea complet briceagurile.

Potrivit Saarbruecker Zeitung, se aşteaptă ca Bundesrat-ul să aprobe proiectul de lege respectiv.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?