Skip to content

GERMANIA introduce carantină de două săptămâni pentru toate persoanele sosite din Marea Britanie

Din cauza răspândirii variantei indiene a coronavirusului pe teritoriul său, Marea Britanie va fi clasificată, de duminică, 23 mai, de Germania ca zonă de mutaţie a variantelor, a anunțat vineri institutul de sănătate publică Robert Koch.

Aceasta va avea drept consecinţă limitarea considerabilă a călătoriilor din Marea Britanie în Germania. Toţi călătorii care vin din acest teritoriu vor fi plasați în carantină două săptămâni, perioadă care nu poate fi scurtată chiar dacă testul este negativ.

Lista actualizată a țărilor la sosirea din care se instituie carantina la intrarea în România

Recomandarea Institutului Robert Koch va fi urmată automat de guvernul german.

Prin urmare, începând de duminică, companiilor aeriene, de autobuze şi căi ferate li se va permite să transporte spre Germania numai cetăţeni germani sau persoane care locuiesc în ţară.

Marea Britanie este prima ţară europeană care a devenit din nou o zonă în care circulă virusul şi mutațiile sale. Doar 11 ţări din Asia, Africa şi America Latină se încadrează în prezent în această categorie de risc ridicat, potrivit Germaniei.

Varianta indiană a virusului B.1.617.2 este considerată deosebit de contagioasă şi a contribuit semnificativ la explozia numărului de infecţii din India în ultimele luni.

GERMANIA: Regulile de carantină pentru persoanele sosite din țări considerate cu risc au fost relaxate

Potrivit ministrului britanic al sănătăţii, Matt Hancock, 2.967 de cazuri legate de varianta B1.617.2 au fost identificate până în prezent în Marea Britanie, în special în nord-vestul Angliei şi la Londra, în creştere cu aproximativ 30% de luni.

Guvernul este acuzat că a întârziat să înăsprească restricţiile pentru călătoriile din India în aprilie, într-un moment în care situaţia sanitară din ţară s-a îmbunătăţit după un lockdown lung de iarnă şi o campanie de vaccinare în masă.

Vineri, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la Marea Britanie, considerând că este necesar „să se împiedice răspândirea variantei” în Germania, chiar înainte de această nouă clasificare, informează Agerpres.