Skip to content

Germania introduce taxe pentru toate autovehiculele cu masa totală de peste 7,5 tone, pe toate drumurile federale

Începând cu 1 iulie 2018, se vor aplica taxe rutiere pentru toate autovehiculele cu masa totală de peste 7,5 tone, pe toate drumurile federale din Germania, informează trans.iNFO.

Germania a decis extinderea rețelei de drumuri taxabile, de la 1 iulie 2018. Șoferii vor fi astfel nevoiți să achite taxe pe aproximativ 40 000 km de drumuri federale.

În prezent, drumurile taxabile din aceasta țară însumează 15 000 de km – dintre aceștia, 13 000 km sunt pe autostradă și 2 000 km pe drumuri federale.

Odată cu extinderea rețelei de drumuri taxabile, autoritățile și-au propus să prevină situațiile în care șoferii se sustrag de la plata taxelor de drum prin alegerea unor rute netaxabile, dar și să furnizeze venituri suplimentare bugetului federal.

Se estimează că extinderea drumurilor taxabile va aduce până la 2 miliarde de euro pe an la buget, sumă ce va permite întreținerea și dezvoltarea infrastructurii rutiere.

La rândul lor, transportatorii germani avertizează că, datorită includerii taxelor pentru încă 40.000 km de drumuri, va exista o creștere a tarifelor de transport.

Sistemul Toll Collect este pregătit pentru schimbare

Prin extinderea taxei rutiere pentru autocamioane la toate străzile federale, Toll Collect a pus în aplicare și modificările pentru conectarea manuală.

Sistemul de taxare Toll Collect oferă, practic, două modalități pentru plata taxei rutiere: a) automat, în timpul deplasării, prin intermediul unui aparat aflat la bordul autovehiculului, On-Board Unit (OBU), sau b) manual, înainte de începerea cursei, online pe internet sau la un terminal de taxare rutieră.

Clienții care utilizează dispozitivul de la bordul autovehiculul (OBU) sunt deja pregătiți pentru extinderea taxei rutiere.

Dar și fără OBU, Toll Collect oferă fiecărui client opțiuni simple de conectare: o nouă aplicație, o conectare online simplificată și terminale moderne de taxare rutieră permit efectuarea simplă și rapidă a plății.

În plus, configurarea tehnică a sistemului Toll Collect permite în continuare și integrarea altor sisteme de taxare rutieră.

Împreună cu ASFINAG, operatorul de taxare rutieră austriac, a fost creat serviciul TOLL2GO.

Cu TOLL2GO, taxa rutieră pentru autovehiculele cu o greutate de cel puțin 7,5 tone poate fi plătită și în Austria prin intermediul aparatului autovehiculului de la Toll Collect montat în camion.

Mai multe informații despre funcționarea noului sistem puteți afla în broșura informativa de aici.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!