GERMANIA: Mai mulți primari cer să nu se mai plătească alocația pentru copiii imigranților

Primarii mai multor localități din Germania avertizează că sistemul social riscă să fie periclitat din cauză că autoritățile sunt nevoite să plătească sute de milioane de euro pentru alocaţii oferite copiilor (Kindergeld) care nu locuiesc în Germania.

Aproape 270.000 de copii ai imigranţilor, inclusiv ai românilor, primesc alocație conform legii, dar nu locuiesc în Germania.

Conform Mediafax, care citează Die Welt şi agenţia de presă DPA, numărul copiilor imigranţilor care primesc alocaţii a crescut cu 10,4% în ultimul an.

Problema este că mulți dintre aceștia nici măcar nu trăiesc în Germania. Datele oferite de Ministerul federal de Finanțe arată că în iunie 2018 au primit alocaţii 269.336 de copii care locuiesc în afara Germaniei, în ţări membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European..

Mai mulți primari din Germania atrag atenția că există riscuri pentru sistemul social.

“Guvernul federal ignoră problema, ar trebui să facă ceva, asistăm la o migraţie din cauza sărăciei în cadrul Europei. În prezent, avem aproximativ 19.000 de persoane din România şi Bulgaria în Duisburg, sinti şi romi. Acum şase ani, în 2012, erau doar 6.000″,  a declarat primarul oraşului, Sören Link.

La rândul său, Thomas Jung, primarul orăşelului Fürth, a declarat că a discutat de curând despre această problemă cu liderul Partidului Social-Democrat, Andrea Nahles.

Copiii imigranţilor care lucrează în Germania primesc alocaţii de până la 194 de euro pe lună, costurile bugetare putând ajunge în 2018 la peste 600 de milioane de euro.

În anul 2017, Germania a plătit 343 de milioane de euro pentru copiii care locuiesc în afara țării.

Statistica arată că în ultimul an numărul copiilor polonezi care beneficiază de alocaţii din Germania a crescut cu 15.000, al cehilor cu 5.000 şi al românilor cu 2.000.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?