GERMANIA: Merkel va solicita prelungirea restricțiilor până la 1 martie

Cancelarul Angela Merkel va cere miercuri, 10 februarie, liderilor landurilor să convină asupra prelungirii măsurilor de blocare în vigoare în prezent până la sfârșitul lunii, informează marți presa germană.

S-ar putea ca negocierile să fie dificile, deoarece Merkel și liderii celor 16 landuri au viziuni destul de diferite privind restricțiile care trebuie menținute pentru a stopa amenințarea reprezentată de răspândirea tulpinilor noi de SARS-CoV-2.

Potrivit primului proiect al consultărilor, care a fost consultat de publicațiile Bild și Spiegel, Merkel dorește să extindă măsurile existente până la 1 martie. De asemenea, cancelarul este împotriva redeschiderii parțiale a școlilor și a centrelor de zi înainte de 1 martie.

Cu toate acestea, acest punct foarte sensibil va fi întâmpinat cu rezistență la întâlnire – chiar și în cadrul partidului conservator al lui Merkel. Unele landuri au pledat deja pentru deschiderea parțială a școlilor încă din 15 februarie.

Majoritatea grădinițelor și școlilor din Germania au fost închise de la mijlocul lunii decembrie sau funcționează în mod limitat.

Într-un document comun publicat marți, 9 februarie, miniștrii Educației și Culturii susțin o redeschidere treptată a școlilor începând de săptămâna viitoare, dacă scade numărul infectărilor. În special se vizează un mix între predarea față în față și cea online.

De-a lungul crizei, Merkel a avut discuții aprinse cu șefii landurilor în legătură cu restricțiile anti-Covid. Consultările durează adesea câteva ore până seara târziu, politicienii încercând să ajungă la un acord.

Miercuri va avea loc o nouă consultare în timpul căreia se vor decide restricțiile care se vor prelungi și eventuale modificări ale acestora. În urmă cu câteva zile, Merkel a declarat că speră să „anunțe vești bune” la întâlnirea menționată.

GERMANIA continuă să fie afectată de furtuni de zăpadă. Cetățenii, îndemnați să stea acasă și să evite călătoriile până miercuri

GERMANIA: 50% din populație nu este de acord cu relaxarea măsurilor sanitare

GERMANIA a prelungit restricțiile anticoronavirus până pe 14 februarie și a impus reguli mai dure

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!