Skip to content

GERMANIA: Mii de persoane, evacuate pentru dezamorsarea unor bombe

Mii de persoane au fost evacuate duminică, 20 septembrie 2020, în jurul orei opt dimineața pentru dezamorsarea unei bombe.

S-a întâmplat în orașul Münster din landul Renania de Nord – Westfalia. Aproximativ 16.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele pentru a permite dezamorsarea mai multor bombe din Al Doilea Război Mondial, informează Agerpres care preia agenția germană de presă DPA.

Evacuarea a fost necesară pentru a permite examinarea în cele mai mici detalii a cinci bombe neexplodate aflate în trei locuri diferite.

„Aceasta este una dintre cele mai mari operaţiuni de evacuare din istoria Germaniei”, a declarat un oficial german. Pentru această operațiune au fost înfiinţate mai multe adăposturi de urgenţă.

Descoperirea unor bombe datând din ultimele luni ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial este un lucru aproape obişnuit în Germania, deseori autorităţile recurgând la evacuări din motive de siguranţă.

În 2017, au fost evacuate 65.000 de persoane în timpul unei acțiuni similare când o bombă a fost descoperită la Frankfurt.

GERMANIA: Transport ilegal de persoane cu microbuz în stare deplorabilă. Șoferul român riscă o amendă uriașă

GERMANIA: Amendă de 6.300 de euro pentru un român prins de 80 de ori fără permis de conducere valabil

Plecați definitiv din Germania? Procedurile pentru reziliere contract telefon, internet, chirie și alte informații importante

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!