GERMANIA: Mii de polițiști federali, pe străzi pentru impunerea noilor restricții

Germania intenţionează să desfăşoare mii membri ai poliţiei federale în toată ţara pentru a impune respectarea noilor restricţii legate de coronavirus începând de luni, inclusiv închiderea restaurantelor şi a barurilor, a anunţat joi ministrul de interne Horst Seehofer, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

Cancelarul Merkel şi liderii landurilor germane au căzut de acord miercuri asupra unor restricții drastice care vor intra în vigoare pe 2 noiembrie și vor fi aplicate până la sfârșitul lunii.

Politicieni din opoziţie au criticat măsurile după ce în oraşul Essen s-a încercat recrutarea de locuitori pentru a-i raporta pe alţi cetăţeni care nu respectă restricţiile legate de coronavirus. Această metodă este văzută ca o amintire a trecutului nazist.

Seehofer a spus că poliţia federală va fi folosită mai întâi în marile oraşe şi zonele cele mai grav afectate de pandemie. Poliţiştii vor efectua controale intense în aeroporturi, gări şi în zonele de graniță pentru a verifica dacă persoanele care intră în ţară din regiuni cu risc ridicat respectă regulile.

În Germania, gestionarea activităţii poliţiei revine în principal celor 16 landuri. Aproximativ 40.000 de membri ai poliţiei federale sunt responsabili de securitatea frontierelor, dar ei pot acorda de asemenea sprijin poliţiei dintr-un anumit land dacă este necesar.

Chiar înainte de anunţarea noilor măsuri, capitala Berlin a solicitat ajutorul a 500 de membri ai poliţiei federale pentru a se ocupa de petrecerile şi adunările ilegale pe care poliţia locală nu a reuşit să le pună sub control, potrivit sursei citate.

GERMANIA: Indicații pentru românii cu COVID-19 plasați în izolare la domiciliu. Broșură în limba română

Germania impune noi reguli drastice pentru a limita răspândirea noului coronavirus

Merkel: „Germania se confruntă cu o situație dramatică. Cei care susţin că virusul este inofensiv sunt periculoşi şi iresponsabili”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!