Germania: Ministrul de Interne anunță intensificarea controalelor la graniță

Ministrul de Interne german Horst Seehofer vrea să intensifice controalele aleatorii la graniţă, informează luni dpa.

“Securitatea începe la frontiere”, a declarat duminică seara politicianul conservator.

Într-un mesaj pe Twitter, Seehofer a indicat că va lua măsuri “pentru a combate mai eficient deplasările secundare”, referire la migranţii din ţări din afara Uniunii Europene care vin în Germania, de exemplu, din alte state europene.

Controalele aleatorii, sau tip “plasă” sunt desfăşurate de poliţie fără un motiv sau o suspiciune anume.

Ministrul de Interne a explicat pe Twitter că, “în plus faţă de înnoirea aranjamentelor de control la frontiera cu Austria”, a instruit poliţia federală “să intensifice şi controalele aleatorii la toate celelalte graniţe germane”. “Vom supraveghea toate frontierele ţării noastre”, a asigurat Seehofer.

Horst Seehofer a anunţat recent că Germania va extinde cu încă şase luni controalele la graniţa cu Austria, aminteşte dpa.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Berlin a menţionat că “sunt încă depistate un număr ridicat de treceri ilegale ale frontierei”.

Germania are o graniţă terestră de 3700 de kilometri, dintre care 800 cu Austria, iar numărul mare de puncte de trecere face foarte dificil un control riguros, notează dpa.

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?