GERMANIA: Noi furtuni sunt așteptate în zonele devastate de inundații și viituri

La doar o săptămână după ce inundațiile au devastat mai multe regiuni din vestul Germaniei, meteorologii avertizează cu privire la viitoare ploi abundente și furtuni care ar putea să lovească în weekend.

Unele regiuni ar putea fi afectate de alte precipitații abundente, a declarat joi un meteorolog de la Serviciul Meteorologic German (DWD), deși experții nu sunt încă siguri unde ar putea lovi exact aceste averse.

În timp ce salvatorii și locuitorii continuă să curățe resturile lăsate de furtunile de săptămâna trecută, Renania-Palatinat – unul dintre landurile cele mai afectate de inundații – se pregătește pentru viitoare furtuni și averse de ploaie în weekend, împreună cu landul învecinat Saarland.

După câteva zile de soare, furtunile și ploile abundente vor amenința sâmbătă și duminică părți din Renania de Nord-Westfalia (NRW), potrivit DWD.

Nori de ploaie se estimează că vor sosi în Renania-Palatinat sâmbătă, cu averse de ploaie localizate la prânz care se vor răspândi în regiune după-amiaza.

Furtunile locale vor apărea, de asemenea, duminică în timpul zilei, au spus meteorologii.

Vineri, în Renania de Nord-Westfalia vremea va fi caldă și însorită, dar sâmbătă se vor aduna nori de furtună.

Regiunea Eifel, care a fost devastată de inundații fulgerătoare în 14 și 15 iulie, va fi prima zonă afectată de furtuni. Acestea se vor răspândi în întreg landul sâmbătă și duminică.

Vremea extremă nu ia sfârșit

DWD a descris catastrofa de săptămâna trecută drept un „eveniment al secolului”. Potrivit experților climatici, un număr neobișnuit de mare de zone din vest au depășit simultan recorduri meteorologice din cauza cantității mari de precipitații.

Conform înregistrărilor meteo existente, cele mai intense și mai abundente precipitații apar de obicei între mai și septembrie în Germania, ceea ce înseamnă că ar putea fi încă prea devreme pentru a spune că pericolul a trecut.

„Se poate presupune că vor mai exista evenimente meteorologice extreme în 2021”, a confirmat DWD.

Bilanțul victimelor ucise de viituri în Germania și Belgia a crescut. Peste 1.000 de persoane încă sunt date dispărute

Inundațiile devastatoare din Germania și Belgia au făcut cel puțin 110 victime. Continuă operațiunile de căutare a dispăruților

Cum să ne protejăm de fenomenele meteo periculoase

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!