Skip to content

GERMANIA: O bombă a explodat la München și a rănit mai multe persoane

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri, 1 decembrie, în apropiere de un pod de lângă cea mai aglomerată gară feroviară din München, provocând rănirea a patru persoane, informează poliţia pe Twitter, relatează Reuters.

Unul dintre cei patru răniţi se află în stare gravă, a anunţat serviciul de pompieri din Munchen.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de foraj la un sit în construcţie, a precizat poliţia. Zona periculoasă a fost izolată. “Nu există pericol în afara acestei zone”, a precizat poliţia.

Experţi în explozibili au fost chemaţi pentru a examina rămăşiţele bombei care a explodat, precizează serviciul de pompieri.

Din cauza exploziei, traficul feroviar spre şi dinspre principala gară feroviară a fost suspendat, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu se ştie când se va relua traficul feroviar.

Peste 2.000 de tone de bombe şi muniţii sunt descoperite anual în Germania, la peste 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

Avioanele britanice şi americane au lansat asupra Germaniei 1,5 milioane de bombe în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care au provocat moartea a 600.000 de persoane. Oficialii estimează că 15% din bombe nu au explodat, unele dintre ale aflându-se la adâncimi de până la 6 metri.

Până la această oră, nici Ministerul Afacerilor Externe, nici Ambasada României la Berlin nu au precizat dacă printre victime se află și cetățeni români.

Germania: Accesul la locul de muncă și în transportul în comun, interzis fără certificat verde

Proxeneți români, capturați în Germania. Obligau tinere să se prostitueze în străinătate

GERMANIA: Un român s-a ales cu dosar penal după ce și-a uitat portofelul în aeroportul din Frankfurt