GERMANIA: Oameni răniți și copaci doborâți de o furtună produsă în nordul țării

Mai multe persoane au fost rănite în urma unei furtuni în nordul Germaniei, care generat rafale de vânt cu viteze de până la 140 de kilometri pe oră, astfel că mai mulţi arbori au fost doborâţi, informează agenţia de ştiri Dpa, citată de Mediafax.

Furtuna a afectat în special zone din jurul oraşului Hanovra, inclusiv pe coastele Mării Nordului, potrivit agenţiei germane de meteorologie DWD.

Traficul feroviar a fost afectat joi seară şi vineri, astfel că unii pasageri au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în unele gări, inclusiv din Hanovra, Dortmund şi Braunschweig.

În acelaşi timp, pompierii germani se luptau vineri să stingă un incendiu izbucnit joi într-o zonă împădurită din regiunea Bavaria Superioară, landul Bavaria.

Germania s-a confruntat în cursul săptămâni cu un val canicular, însă se prognozează că temperaturile vor scădea sub 30 de grade Celsius în zilele următoare.

Potrivit unui sondaj difuzat de postul ZDF, 68% din germani consideră că aceste condiţii meteorologice haotice sunt cauzate de schimbările climatice, în timp ce 28% sunt de părere că aceste fluctuaţii sunt normale.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?