GERMANIA: Pacienți uciși cu supradoze de insulină de un asistent medical. Criminalul, condamnat pe viață

Un tribunal din oraşul german München a decis marţi, 6 octombrie, o sentinţă de închisoare pe viaţă pentru Grzegorz Stanisław Wolsztajn, un fost asistent medical, în vârstă de 38 de ani, găsit vinovat pentru uciderea a trei dintre pacienţii săi prin injectarea unor supradoze de insulină, transmite dpa.

Bărbatul avusese acces la insulină întrucât este diabetic.

El a refuzat să prezinte probe în instanţă, dar la finalul procesului a prezentat scuze rudelor victimelor. „Ceea ce am făcut este foarte crud şi rămâne crud”, a afirmat el.

Instanţa din München a declarat că gravitatea faptelor bărbatului, care este cetăţean polonez, a exclus practic posibilitatea punerii în libertate după 15 ani, aşa cum se întâmplă de obicei în Germania în cazul sentinţelor de închisoare pe viaţă.

Acuzaţiile iniţiale au vizat şase crime, dar acuzarea a redus numărul acestora la trei. În celelalte trei cazuri au fost aduse acuzaţii de tentativă de crimă şi de cauzarea unor răni fizice grave. În alte patru cazuri, procurorii au cerut achitarea, întrucât nu a existat vreo dovadă că injecţiile cu insulină au condus la deces.

Acest caz este unul dintr-o serie de situaţii similare, cea mai cunoscută fiind cea a ucigaşului în serie Niels Högel, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de uciderea a 85 de pacienţi, prin administrarea unor injecţii letale, în timp ce lucra ca asistent medical într-un spital.

Microbuz cu români, oprit de la circulație în Germania. Scaunele s-ar fi desprins în cazul unui accident

GERMANIA: Firma H&M, amendată cu 35,3 milioane € pentru spionarea angajaților

GERMANIA a introdus două noi județe din România pe LISTA zonelor de risc epidemiologic

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!