Skip to content

GERMANIA: Persoanele vaccinate, libertăți mai multe după al treilea val al pandemiei

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, este în favoarea acordării, după trecerea celui de-al treilea val al pandemiei, unor libertăţi persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Aceste persoane ar putea beneficia progresiv de libertăţi mai mari, inclusiv acelea de a merge în magazine sau frizerii, a declarat Spahn pentru ediţia de duminică a cotidianului Bild, informează Agerpres.

Jens Spahn a explicat că acest lucru este important pentru comercianți. El a precizat că gestionarea actualului val de infectări este pe primul loc.

Spania, Germania și Italia, țările cu cei mai mulți români infectați cu SARS-CoV-2

Oficialul a mai spus că persoanele vaccinate cu două doze ar putea fi tratate ca şi cele care au test negativ la coronavirus, ceea ce ar uşura viaţa de zi cu zi în pandemie.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), persoanele care au primit ambele doze nu ar mai trebui să intre în carantină, conform sursei citate.

Riscul de transmitere a virusului de către acestea pare scăzut, potrivit RKI, şi ar putea fi redus şi mai mult prin recomandări suplimentare ca: autoizolarea în caz de apariţie de simptome, continuarea distanţării sociale şi purtarea măştilor de protecţie.

Ministrul german de Interne s-a pronunţat pentru aplicarea unor măsuri uniforme la nivel naţional care ar trebui introduse într-o lege. Ata din cauză că fiecare land a introdus diferite restricții.

Drepturile lucrătorilor sezonieri care muncesc în Germania și obligațiile angajatorilor