GERMANIA raportează cea mai mare creștere a numărului de infectări din ultimele trei luni

Germania a raportat miercuri, 12 august, cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din ultimele trei luni, transmit dpa şi Reuters.

Institutul Robert Koch – RKI – a anunţat miercuri 1.226 de cazuri noi confirmate de la precedenta raportare. Această creştere, cea mai mare începând din data de 9 mai, ridică la 218.519 numărul total de infectări.

„Acest lucru este, fără îndoială, foarte îngrijorător”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, la postul de radio Deutschlandfunk.

„Pentru că acum avem o mulţime de focare peste tot în ţară”, a explicat el, cerându-le cetăţenilor să rămână ‘foarte, foarte vigilenţi’.

„Vedem că, din cauza turiştilor care revin, dar şi din cauza a tot felul de petreceri şi adunări de familii, acum avem focare mai mici şi mai mari în multe regiuni, în aproape toate zonele ţării”, a arătat Spahn.

Vârful epidemiei a fost atins la începutul lui aprilie, când RKI a raportat peste 6.000 de cazuri zilnice.

Până în prezent, 9.207 de persoane au decedat după ce au contractat noul coronavirus, dintre care şase de la raportarea de marţi.

Creşterea numărului de infectări urmează după relaxarea restricţiilor şi relansarea călătoriilor într-o mare parte a Europei.

Rămâne de văzut ce efect va avea în Germania deschiderea graduală a şcolilor după vacanţa de vară, cele 16 landuri luând măsuri preventive diferite.

Miercuri, elevii din Renania de Nord- Westfalia, cel mai populat land german, au revenit în şcoli. Landul este primul unde purtarea măştii este obligatorie chiar şi în timpul orelor de clasă, în timp ce alte autorităţi regionale, inclusiv la Berlin, au preferat o abordare mai flexibilă.

GERMANIA a modificat condițiile de intrare pentru persoanele sosite din „zone de risc”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!