GERMANIA raportează peste 5.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore

Germania a înregistrat peste 5.000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, pentru prima dată din luna aprilie, a anunţat miercuri, 14 octombrie, Institutul Robert Koch – RKI.

Cifrele publicate miercuri de agenţia germană arată că au fost înregistrate 5.132 de noi infectări cu COVID-19, o creştere cu peste 1.000 de cazuri faţă de marţi, când au fost raportate 4.122 de contagieri.

Un număr total de 334.585 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate de la începutul pandemiei şi 9.677 de persoane au murit în Germania după ce au contractat noul coronavirus.

Cu o săptămână în urmă, autorităţile sanitare germane au raportat 2.828 de noi infectări.

În prezent, cifrele au revenit la acelaşi nivel la care se aflau la mijlocul lunii aprilie, însă sub cele atinse în momentul de vârf al pandemiei la sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, când Germania raporta peste 6.000 de cazuri noi zilnic.

Cu toate acestea, în prezent se realizează un număr mult mai mare de teste decât la începutul anului – şi astfel sunt detectate mai multe cazuri de COVID-19.

Deşi numărul pacienţilor cu coronavirus din unităţile de terapie intensivă a crescut considerabil în ultimele zile, el rămâne per ansamblu scăzut. Conform datelor oficiale publicate marţi, circa 620 de pacienţi cu COVID-19 au primit tratament la terapie intensivă, comparativ cu circa 450 cu o săptămână înainte.

GERMANIA: Anumite RESTRICȚII vor rămâne în vigoare și după dezvoltarea unui vaccin

Germania: Situația scapă de sub control, autoritățile vor mobiliza 15.000 de militari în lupta anticoronavirus

GERMANIA: Carantină pentru toți cetățenii care vin din România. Lista țărilor cu risc, actualizată

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!