Skip to content

Germania reintroduce temporar controale la frontierele sale terestre, aeriene și maritime

Germania reintroduce controale la frontiere

Germania reintroduce temporar unele controale la frontieră în perioada în care această țară va găzdui summitul Grupului celor Șapte – G7 la sfârșitul acestei luni în Alpii Bavarezi.

Summitul națiunilor bogate cu liderii Germaniei, Statelor Unite, Franței, Japoniei și altor țări industriale de top va avea loc în perioada 26-28 iunie la Elmau, iar Germania a ordonat creșterea securității la granița sa în perioada 13 iunie-3 iulie.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, 11 iunie, de Ministerul de Interne.

„Controalele sunt menite să împiedice potențiale persoane violente să intre pe teritoriul german, se arată în comunicat, adăugând că „prin urmare, călătorii trebuie să se aștepte să fie supuși controalelor în această perioadă”.

Ministerul de Interne nu a detaliat la ce fel de amenințări violente s-ar putea aștepta, dar mai multe proteste împotriva summitului sunt planificate în orașul din apropiere Garmisch-Partenkirchen și în capitala Bavariei, München, în timpul întâlnirii liderilor.

Controalele temporare la frontieră vor fi „flexibile în ceea ce privește locația și ora” și vor fi efectuate „la frontierele interne terestre, aeriene și maritime ale Germaniei”, care de obicei intră sub incidența tratatului Schengen al Uniunii Europene, care permite călătoriile libere.

Dacă nu ar exista Germania, Bavaria ar fi a doua sau a treia economie a Europei

Germania: Salariul minim va crește în iulie și în octombrie

Accident de tren în Germania. Trei morți și zeci de răniți

Mici, coaste afumate și un cățel, confiscate în Germania dintr-un microbuz care circula din România în Belgia