GERMANIA renunță la toate restricțiile de circulație începând cu ora 0.00 din noaptea de luni spre marți

Germania anunță că va ridica în noaptea de luni spre marţi, la ora 0.00, controalele de la frontierele sale cu statele vecine din Europa, introduse pentru a limita propagarea pandemiei de noul coronavirus.

Controalele la frontiere vor fi „oficial ridicate pe 15 iunie la miezul nopţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne, precizând că măsura va fi efectivă „în noaptea de luni spre marţi”.

Guvernul Angelei Merkel elimină în special „obligaţia de a dispune de un motiv întemeiat pentru a intra” în ţară, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Germania a introdus la jumătatea lui martie controale la frontierele sale cu unele dintre statele vecine pentru a limita propagarea noului coronavirus. Aveau drept de intrare numai lucrătorii frontalieri şi transporturile de alimente, în timp ce vizitele cu caracter privat erau interzise.

Germania îşi va redeschide astfel frontierele cu o zi mai târziu decât Franţa, care intenţionează să facă acest lucru în noaptea de duminică spre luni, notează AFP.

GERMANIA: Curier român, condamnat pentru furtul unor colete în valoare de 35.000 de euro

Se reiau zborurile și nu se mai intră în autoizolare începând din 15 iunie, ora 0.00. Unele țări fac excepție

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?