GERMANIA: Restricțiile anti-Covid se vor aplica la nivel național. Înăsprirea legislației antiepidemice, aprobată

Guvernul federal german a aprobat marţi, 13 aprilie, o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, prin măsuri care vor avea întâietate în faţa celor adoptate la nivelul landurilor,

Cancelarul Angela Merkel a explicat în cadrul unei conferințe de presă că modificările aduse Legii privind protecția împotriva infecțiilor au fost necesare deoarece „situația este gravă”.

Măsurile se vor aplica la nivel național în cazul în care incidența la șapte zile depășește 100 la 100.000 de locuitori trei zile consecutiv. Marți, 13 aprilie, incidența la șapte zile este de 140,9.

Noile restricții sunt:

Interdicția de a ieși din locuință între orele 21.00 – 05.00 cu excepția cazurilor în care este nevoie de plimbatul animalelor de companie sau dacă persoana respectivă este în timpul serviciului, scrie Frankfurter Rundschau.

Ar fi pentru prima dată când interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii la scară naţională ar putea fi impusă în mod automat în încercarea de a stopa valul epidemic.

Întâlnirile private în spații publice sau private ar trebui să fie permise numai între cel mult membrii unei gospodării și o altă persoană, inclusiv copiii lor până la vârsta de 14 ani. În caz de deces, până la 15 persoane ar putea participa la funeralii.

Majoritatea magazinelor și a facilităților culturale și de agrement, precum și a restaurantelor nu au voie să deschidă.

Excepții fac comercianții cu amănuntul de produse alimentare, magazinele de băuturi, magazinele specializate pentru copii, farmaciile, magazinele de produse medicale, farmaciile, benzinăriile, punctele de vânzare a ziarelor, librăriile, florăriile, magazinele pentru animale de companie, piețele de hrană pentru animale și centrele de bricolaj. În aceste locuri va trebui păstrată igiena și distanțarea socială.

La școli, predarea la clasă ar trebui permisă numai cu două teste corona pe săptămână. Dacă incidența la șapte zile depășește 200 trei zile consecutiv într-un district rural sau district urban, predarea față în față ar trebui interzisă.

Practica sportului ar trebui permisă numai pentru sporturilor individuale, fără contact. Ofertele de cazare în scop turistic sunt interzise.

Pe lângă modificarea Legii privind protecția împotriva infecțiilor, cabinetul a introdus și obligația companiilor de a oferi teste  pentru coronavirus. Proiectul unei ordonanțe modificate privind sănătatea și securitatea muncii prevede că acestea vor trebui să ofere angajaților teste o dată pe săptămână.

Aceste noi măsuri au fost negociate ore întregi.

Legea urmează să fie adoptată de Bundestag într-o procedură accelerată dacă este posibil și adoptată prin Bundesrat.

 

 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!