GERMANIA: Restricțiile privind intrarea vor fi relaxate de la 1 iunie

Germania anunță că începând de la 1 iunie şi până la sfârşitul lunii august vor fi relaxate restricțiile anticoronavirus în vigoare la intrarea în această țară.

De miercuri, 1 iunie, dovada ce atestă că o persoană este vaccinată, s-a vindecat de COVID-19 sau deţine un test cu rezultat negativ – denumită „regula 3G” – nu va mai fi solicitată de autorităţile germane, a anunţat ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach.

În prezent, această dovadă este în continuare cerută la intrarea în Germania pentru toate persoanele cu vârste de peste 12 ani.

„Până la sfârşitul lunii august, vom suspenda regula 3G privind intrarea în ţară”, a declarat Lauterbach în faţa jurnaliştilor de la grupul media Funke.

Deocamdată nu este clar dacă această regulă va fi reintrodusă începând din luna septembrie.

Reguli stricte vor rămâne însă în vigoare pentru persoanele care intră în Germania venind din aşa-zisele „zone cu variante ale virusului”, dar, în prezent, nicio ţară nu este inclusă într-o astfel de zonă.

De asemenea, potrivit noilor dispoziţii, toate persoanele vaccinate cu seruri anti-COVID-19 aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) – nu doar cu cele autorizate în Uniunea Europeană (UE) – vor fi acceptate la intrarea pe teritoriul Germaniei, informează dpa, citată de Agerpres.

GERMANIA: Majorarea salariului minim nu ar trebui să ducă la concedieri, afirmă ministrul Muncii

Plecați definitiv din Germania? Procedurile pentru reziliere contract telefon, internet, chirie și alte informații importante

Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, înmatriculare pe altă persoană, procuri

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!