GERMANIA: Restricțiile severe introduse de „frâna de urgență” au intrat sâmbătă în vigoare

„Frâna de urgență” prevăzută în varianta modificată a Legii privind protecția împotriva infecțiilor a intrat în vigoare sâmbătă noapte în numeroase orașe și districte din Germania. În zonele afectate, unde așa-numita incidență la șapte zile a fost marți, miercuri și joi (trei zile consecutiv) de minim 100, circulația pe timpul nopții este interzisă între orele 22 și 5 dimineața.

În regiunile afectate de frâna de urgență, membrii unei gospodării se pot întâlni cu numai o altă persoană din altă gospodărie, excepție făcând copiii cu vârsta de până la 14 ani.

GERMANIA a reintrat pe lista țărilor pentru care se instituie carantina la sosirea în România

Predarea în clasă în școli ar trebui, de regulă, să fie întreruptă de la o incidență de 165. Legea extinsă privind protecția împotriva infecțiilor – așa-numita „frână de urgență Corona”a fost adoptată miercuri în Bundestag, primind apoi joi votul final în Camera superioară a Parlamentului – Bundesrat și semnătura președintelui Steinmeier.

Ministrul Economiei, Peter Altmaier, presupune că excepțiile pentru persoanele vaccinate împotriva Covid 19 pot fi discutate „în iunie sau iulie”. „Persoanele care au fost vaccinate de două ori pot fi scutite de carantină – de exemplu după contactul cu persoanele infectate sau după călătorii în străinătate. Sau pot vizita un restaurant fără a face mai întâi un test rapid”, a declarat sâmbătă politicianul CDU.

Potrivit ministrului Sănătății, Jens Spahn (CDU), problema delicată a restricțiilor care ar trebui eliminate pentru persoanele vaccinate va fi în centrul unei conferințe care va avea loc luni.

Românii din Germania care vin acasă de sărbători nu știau că intră în carantină. Cozi la frontieră

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că judecând după experienţa altor state europene nu există nicio alternativă la legea „dură” privind combaterea coronavirusului care a intrat în vigoare sâmbătă, 24 aprilie.

„Nicio ţară care a reuşit să rupă al treilea val al pandemiei şi apoi a revenit la măsuri de relaxare nu a realizat aceasta fără măsuri dure, cum ar fi restricţii pe timp de nopate”, a declarat Merkel. De aceea, Germania „nu poate să evite măsurile”, a spus ea.

Harta cu incidența la 7 zile pentru fiecare zonă o puteți consulta accesând acest LINK!

GERMANIA: Legea prin care guvernul Merkel poate impune restricții la nivel național, aprobată definitiv

GERMANIA: Legea care introduce restricții severe la nivel național, adoptată de Bundestag

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!