Skip to content

GERMANIA: Român violent, condamnat pentru tentativă de omor, evadat dintr-un spital de psihiatrie

Autoritățile germane îl caută pe condamantul evadat Petru Daniel Bogdan. Cetățeanul român nu s-a mai întors la Centrul de Psihiatrie din Emmendigen în care își ispășea detenția, după o ieșire aprobată duminica trecută de conducerea instituției.

Bogdan a fost condamnat în aprilie 2017 pentru tentativă de omor la mai mulți ani de închisoare pentru că și-a lovit în mod intenționat cu mașina fosta iubită și pe partenerul acesteia, în localitatea Rheinfelden, iar apoi a fugit de la locul faptei.

În mandatul de căutare, Bogdan este descris astfel: 36 de ani, înălțime 1,76 m, slab, ochi albaștri, păr scurt și blond, poartă ochelari. Ultima dată când a fost văzut purta haine negre. Urmăritul este considerat a fi o persoană extrem de violentă. Poliția roagă cetățenii care au informații despre român să contacteze Comisariatul de Poliție din Lörrach la numărul de telefon 07621/1760 sau oricare altă secție de poliție.

Potrivit poliției, este posibil ca Petre Daniel Bogdan să încerce să se întoarcă în România.

Pe 18 octombrie 2016, Bogdan a încercat să o omoare pe fosta sa parteneră de viață și pe noul iubit al acesteia. În aprilie 2017 a fost condamnat la cinci ani și zece luni de închisoare pentru dublă tentativă de omor și vătămare corporală gravă. Însă pedeapsa o ispășea în centrul psihiatric deoarece suferă de tulburări psihice. Potrivit expertului care l-a evaluat, la momentul faptei românul, considerat narcisist și instabil emoțional, nu avea discernământ.