Skip to content

GERMANIA: Români cu amenzi în valoare totală de peste 10.000 de euro, depistați în timpul unor controale ale poliției

Poliția germană a depistat, duminică și luni (20-21 iunie), trei români căutați de autoritățile judiciare pentru executarea unor pedepse cu detenția sau, alternativ, plata unor amenzi.

Duminică, 20 iunie, polițiștii din Magdeburg au fost informați că într-un tren pe ruta Berlin – München un tânăr circula fără bilet și nu dorea să se identifice. Astfel, când a oprit în gara din Halle, polițiștii l-au ridicat pe bărbat și l-au identificat.

Era vorba de un român în vârstă de 28 de ani condamnat anul trecut de Judecătoria din Nürnberg la o amendă de 1.200 de euro sau detenție 60 de zile, pentru furt, și la o amendă de 2.400 de euro sau o închisoare 120 de zile, pentru vătămare corporală.

GERMANIA: Amendă de 6.300 de euro pentru un român prins de 80 de ori fără permis de conducere valabil

Întrucât nu a plătit pe loc amenda plus cheltuieli judiciare în valoare totală de 3.880,25 de euro a fost arestat. Românul a fost închis în penitenciarul din Halle, unde va sta 180 de zile.

În aceeași zi, pe Aeroportul Frankfurt-Hahn, polițiștii au verificat un român în vârstă de 45 de ani care se pregătea să zboare în țară.

Polițiștii i-au verificat datele personale în baza de date și au constatat că acesta era căutat de Parchetul din Saarbrücken pentru încălcarea legii privind sancțiunile administrative.

Din fericire pentru el, cumnatul său i-a plătit amenda de 2.500 de euro care l-a scutit de 25 de zile de închisoare.

GERMANIA: Controlat la frontieră, un român și-a plătit amenda de 3.300 € ca să nu ajungă după gratii

Luni, 21 iunie, un român în vârstă de 26 de ani a fost controlat în gara Bad Kreuznach (landul Renania-Palatinat). În timpul verificărilor, ofițerii au constatat că pe numele bărbatului exista un mandat de arestare emis de Parchetul din Darmstadt.

În aprilie 2020, instanța districtuală din Groß-Gerau (landul Hessa) l-a condamnat la o amendă de 4.000 de euro pentru furt. Deoarece nu a putut achita suma de bani, a fost dus la închisoarea din Rohrbach pentru următoarele 100 de zile, informează un comunicat al Poliției din Kaiserslautern.