GERMANIA: Românii din două blocuri aflate în carantină, păziți de Poliție

Poliția orașului german Hagen a fost chemată în aceste zile să supravegheze două clădiri locuite de 60 de cetățeni români după ce trei dintre aceștia au fost depistați pozitiv la testarea pentru coronavirus.

Autoritățile medicale au instituit carantină pentru toate persoanele din cele două imobile cu trei etaje, dar măsura nu a fost respectată, astfel că administrația locală a decis să solicite ajutorul poliției.

Echipaje ale forțelor de ordine vor fi dislocate acolo 24 de ore din 24.

Este vorba despre o comunitate de cetățeni români, a confirmat pentru Deutsche Welle Clara Berwe, purtătorul de cuvânt al primăriei locale.

În ultimii ani, administrația din Hagen a reclamat probleme de integrare cu migranți din România.

Până în prezent au avut loc patru descinderi ale unor echipe mixte de polițiști germani și români la mai multe adrese din oraș.

La ultima astfel de razie au fost controlate anul trecut în luna iulie 30 de locuințe în care locuiau nu mai puțin de 850 de persoane. S-a lăsat atunci cu arestări și dosare penale.

Se presupune că în Hagen se află în jur de 4.500 de cetățeni bulgari și români, o bună parte dintre aceștia din urmă provin din satul gălățean Toflea, comuna Brăhășești.

În fapt, jumătate din populația satului s-a mutat în Hagen începând cu anul 2014, spun oficialii germani.

Primăria din Hagen a trimis în România o echipă să documenteze condițiile din localitatea de origine a migranților, ajunși între timp o problemă pentru bugetul de asistență socială a orașului german.

Concluzia delegației a fost că în zonă nu există nici un loc de muncă.

Wizz Air: Rutele spre Germania și Franța, suspendate până pe 3 mai. Spre Marea Britanie, Olanda și Elveția, până pe 30 aprilie

Ordonanța Militară 9. Se prelungește cu 14 zile suspendarea zborurilor din și spre Marea Britanie, Germania, Austria, Italia și alte țări

Trei sezonieri români care au fugit din carantină să lucreze în Germania, cercetați penal

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA

CRISTIAN ȘTEFĂNESCU

Cristian Ștefănescu este în prezent corespondent Deutsche Welle și producător știri la Digi FM.

error: ?