Skip to content

Germania: Șase români, pasageri într-o dubă pentru marfă. Pachete, transportate fără autorizație

Poliția germană și-a intensificat de câteva săptămâni controalele asupra ansamblurilor de vehicule, în special din estul Europei, cunoscând faptul că la acestea problemele sunt foarte frecvente.

Miercuri, 9 ianuarie, polițiștii din Ruchheim au verificat în stația de servicii Wattenheim de pe autostrada A6 un ansamblu de vehicule înmatriculate în Marea Britanie.

Acesta era format dintr-o dubă și o remorcă închisă, informează Poliția din Ruchheim.

Polițiștii au descoperit că în afară de cei doi șoferi, în habitaclu se aflau încă șase români care erau transportați contra cost, evident fără autorizație pentru transport persoane fiind vorba de o dubă pentru mărfuri.

Verificând compartimentul pentru încărcare și remorca, agenții au avut o altă surpriză: erau transportate pachete și mărfuri fără autorizație.

Pe numele celor doi șoferi și a proprietarului vehiculelor au fost deschise dosare penale pentru încălcarea legilor privind transportul internațional de pasageri și de mărfuri.

Continuarea călătoriei a fost interzisă, iar ansamblul de vehicule a fost pus sub sechestru.

De asemenea, a fost fixată o cauțiune în valoare de 16.000 de euro.

Poliția anunță că va continua controalele pentru a îndepărta de pe șosele vehiculele cu defecțiuni tehnice și care transportă în mod ilegal persoane și bunuri.

GERMANIA: Polițiștii au oprit un șofer care venea spre România și i-au dus mașina la fier vechi