GERMANIA: Se apropie o nouă furtună. Meteorologii avertizează asupra căderii copacilor

După ce două furtuni cu forță de uragan au lovit Germania în decurs de o săptămână, o a treia furtună va ajunge duminică. Serviciul Meteorologic German (DWD) avertizează că un pericol foarte mare este reprezentat de căderea copacilor.

Furtuna cunoscută sub numele de Antonia va urma furtunii Zeynep și va lovi nordul Germaniei duminică seara, conform meteorologilor. Rafalele de vânt vor avea forța unui, avertizează aceștia.

Deși furtuna nu este de așteptat să fie la fel de intensă ca cele două anterioare, DWD a avertizat duminică că va afecta copacii care au fost deja deteriorați de vânturile din ultima săptămână.

„Copacii deja afectați de furtunile anterioare și care se află uneori în soluri foarte umede se pot prăbuși cu ușurință”, a avertizat meteorologul DWD Adrian Leyser.

Zeynep a fost confirmată ca fiind cea mai puternică furtună din ultimii 15 ani. A cauzat mai multe decese și pagube estimate la 900 de milioane de euro.

Furtună Ylenia, care a lovit Germania joi, a provocat, de asemenea, pagube de aproximativ jumătate de miliard de euro, potrivit firmei de consultanță Meyerthole Siems Kohlruss.

Deutsche Bahn a avertizat călătorii să se aștepte la întârzieri ale trenurilor până luni, deoarece compania lucrează la îndepărtarea copacilor căzuți și la repararea daunelor pe aproximativ 1.000 de kilometri din rețeaua sa feroviară.

MAREA BRITANIE: „Renunțați la selfie-urile cu furtuna. Nu merită să vă riscați viața”

„Prognoza pentru duminică și pentru luni rămâne severă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Deutsche Bahn, Achim Stauß.

Furtuna cunoscută în Germania sub numele de Zeynep a cuprins jumătatea de nord a țării sâmbătă dimineața devreme, aducând cu ea inundații și vânturi extrem de puternice.

Victime ale furtunii

Poliția a confirmat victime ale furtunii în Renania de Nord-Westfalia și Saxonia Inferioară.

În Saxonia Inferioară, un bărbat a căzut de pe acoperișul unui hambar în timpul furtunii și a murit. Bătrânul de 68 de ani încerca să repare acoperișul avariat sâmbătă seara, a spus poliția. Dar acoperișul a cedat și a căzut de la zece metri.

În Renania de Nord-Westfalia, un șofer a murit vineri seara în apropiere de Altenberg, când a intrat cu mașina într-un copac care căzuse peste drum. Bărbatul de 56 de ani a murit la locul accidentului.

În Bremen, o macara de 55 de metri s-a prăbușit pe o clădire de birouri care era în construcție. „Pare devastator”, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor.

Un camion care trecea a fost lovit și el de macara, dar șoferul a scăpat nevătămat.

O nouă furtună va lovi Marea Britanie. Au fost emise sute de alerte și avertizări

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!