Germania și Belgia, afectate de furtuni și rafale puternice de vânt

Transporturile feroviare au fost parţial suspendate duminică, 10 martie, în regiuni din vestul Germaniei afectate de furtuna denumită ”Eberhard”, în timp ce în Belgia vecină rafalele puternice de vânt au perturbat de asemenea reţeaua feroviară şi o persoană a fost ucisă în urma căderii unui copac, relatează agenţiile dpa şi AFP, conform de Agerpres.

În landul Renania de Nord-Westfalia toate trenurile pe distanţe lungi, precum şi unele trenuri locale, au fost anulate, a anunţat operatorul Deutsche Bahn. Lângă oraşele Aachen şi Koln copaci rupţi de vânt au căzut peste şinele de cale ferată, iar şosele au fost blocate tot de arbori căzuţi.

Centrul meteo al acestui land a emis o avertizare în care atrage atenţia asupra riscului dislocării de copaci şi acoperişuri din cauza rafalelor puternice de vânt.

S-au înregistrat perturbări şi în alte regiuni ale Germaniei, trenurile de mare distanţă între Worms şi Mannheim fiind anulate.

Şi în Belgia rafalele de vânt au afectat funcţionarea reţelei feroviare, fiind înregistrate anulări şi întârzieri ale trenurilor, în timp ce în Flandra un om a fost ucis în urma căderii unui copac.

Conform presei locale, serviciile de urgenţă au fost solicitate pe parcursul întregii zile de duminică pentru a degaja copacii căzuţi sau bucăţile din acoperişurile purtate de vânt.

La Bruxelles, circulaţia tramvaielor a fost perturbată din cauza vântului puternic.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?