GERMANIA: „Situația este extrem de gravă. Virusul se propagă în mod necontrolat”

Situaţia din Germania este “extrem de gravă” în contextul relansării epidemiei de coronavirus, a avertizat joi, 22 octombrie, autoritatea sanitară de referinţă, care cere respectarea măsurilor de protecţie pentru a opri răspândirea contaminărilor, relatează AFP.

„Situaţia a devenit extrem de gravă”, a declarat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, preşedintele Institutului de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI).

Avertismentul survine în contextul în care Germania a înregistrat un nou record de noi infectări, cu 11.287 de cazuri suplimentare în 24 de ore, conform bilanţului publicat joi.

În total, cel puţin 380.762 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei în Germania, iar 9.875 şi-au pierdut viaţa.

„Virusul se propagă în mod necontrolat” în unele regiuni, din septembrie, a adăugat Weiler, explicând că „tinerii sunt în prezent cei mai expuşi”.

„Cu cât oamenii se vor infecta mai mult în cercurile private, cu atât mai mult vor transmite” virusul mai departe, a declarat el.

Preşedintele RKI a dat asigurări totuşi că este în continuare posibil să se ţină sub control răspândirea virusului „prin respectarea sistematică a măsurilor de protecţie”, dar şi prin „aerisirea cu regularitate” a încăperilor închise. „Nu suntem lipsiţi de putere”, a adăugat el.

În acelaşi timp, Wieler a mai spus că Germania are în continuare capacitatea de a prelua pacienţi bolnavi de COVID-19 din alte ţări, potrivit Reuters.

Germania, la fel ca restul ţărilor europene, se confruntă de mai multe săptămâni cu o înmulţire semnificativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

În faţa acestui nou val, autorităţile germane au înăsprit măsurile împotriva pandemiei, adoptând în special interdicţii de adunare.

Joi, guvernul german a declarat Polonia şi Elveţia drept ţări de mare risc, ceea ce înseamnă că persoanele care ajung în Germania din cele două state vor trebui să intre în carantină dacă nu pot oferi un test recent cu rezultat negativ, potrivit DPA.

Aproape întreaga Austrie a fost adăugată la lista zonelor de mare risc, precum şi mari părţi din Italia, inclusiv regiunile din care fac parte oraşele Roma, Milano şi Veneţia.

GERMANIA: Indicații pentru românii cu COVID-19 plasați în izolare la domiciliu. Broșură în limba română

O fată de 13 ani a încercat să ajungă ilegal în Germania folosind pașaportul altei persoane

MERKEL: „Stați acasă! Germania se află într-o fază foarte gravă a pandemiei”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!